El Cercle Català de Negocis, l?associació d?empresaris que defensa que només amb un Estat propi Catalunya serà econòmicament viable, continua la seva tasca per convéncer les associacions empresarials de Catalunya que l?acte convocat per Foment del Treball el pròxim 14 de febrer i que porta per títol "Anem per feina" és, en realitat, un acte polític i no pas econòmic.
El CCN ha enviat avui mateix una carta al president de Pimec, Josep Gonzàlez, on l'alerten de "l'alt risc de politització d?aquest acte en cas que es porti a terme". A la carta, el CCN recorda les recents declaracions contra el dret a decidir dels catalans que Gay de Montellà va fer a Catalunya Ràdio i també les d'Oliu, Fainé i la pròpia Sánchez-Camacho que, segons el Cercle, "han expressat en diversos mitjans que tot l'empresariat català està en contra del procés sobiranista liderat pel Govern". Així com expressen la seva preocupació pel fet que el president de Foment es reunís amb Pere Navarro, líder del PSC, una formació contrària al dret a decidir.
Pel CCN, "la patronal més important de la pime no pot estar en un acte liderat per algú que públicament ha utilitzat en clau política el pacte fiscal per frenar el procés sobiranista". El president del Cercle, Ramon Carner, firmant de la carta, demana al president de Pimec formalment que "abandoni aquest acte i en tot cas com a organització empresarial més representativa del país passi a liderar un acte alternatiu amb un missatge clar cap al govern espanyol perquè deixi d'escanyar les finances catalanes, i que immediatament faci arribar el crèdit a les empreses ja que l'única administració hores d'ara que ho pot aconseguir és l'Estat".
El Cercle considera que aquest acte alternatiu "hauria de servir per donar suport al Govern de Catalunya perquè tiri endavant el projecte pel qual l'han votat la majoria de catalans". En cas que Pimec faci aquets pas, el CCN anuncia que li donarà suport i considera que també rebrà el de la majoria de patronals catalanes i "entenent que les que no hi vulguin assistir es quedaran fora del sentir general de la societat catalana i de la majoria dels seus empresaris".