Materias Primas

EFEAgro reuneix a Barcelona el sector agroalimentari en el seu 25è aniversari

Barcelona, 8 febr . (EFE).- Un centenar de representants d'empreses i institucions de l'àmbit agroalimentari han assistit avui a la inauguració d'una mostra fotogràfica sobre la realitat del sector organitzada amb motiu dels 25 anys EFEAgro, l'agència especialitzada en informació agroalimentària participada per l'Agència Efe.

L'acte, que ha tingut lloc al recinte de l'antiga fàbrica Estrella Damm de Barcelona, ha estat presidit pel president d'Efe, José Antonio Vera, i ha comptat també amb la presència del president del consell d'administració d'EFEAgro, Isidro Santacreu; la directora general del servei, Susana Cuevas, i el president de la Fundació Damm, Ramón Agenjo, entre d'altres convidats.

L'exposició, titulada "Espanya agroalimentària. 25 anys en fotos", recull imatges relacionades amb el sector agroalimentari, les seves empreses, els principals esdeveniments i fires, el paper dels productes alimentaris espanyols en el món, els cuiners més prestigiosos i les noves activitats que genera, com l'agroturisme.

Una vintena de fotografies de l'arxiu d'Efe componen aquesta exposició, entre les quals es pot veure, per exemple, una imatge del port pesquer d'Ondarroa (Biscaia), una manifestació de pagesos de 2009 a Madrid, la festa de la transhumància de l'any 2014 a la capital espanyola o una instantània dels cuiners Juan Mari Arzak, Ferran Adrià, Karlos Arguiñano i Pedro Subijana.

El president d'Efe ha explicat que EFEAgro, que actualment és una empresa público-privada, va néixer el 1990 gràcies a l'impuls de l'agència pública de notícies i el Ministeri d'Agricultura, amb l'objectiu de recollir tota la informació agroalimentària en un mitjà generalista.

EFEAgro és avui un servei de referència en el sector, que difon informació especialitzada sobre agricultura, alimentació i distribució i que cobreix les demandes informatives, professionals i tècniques d'aquests sectors.

El president del consell d'administració d'EFEAgro, Isidro Santacreu, ha destacat el paper històric de Barcelona com a capital agrària, més enllà de les seves potencialitats com ciutat turística, industrial i de serveis, i ha remarcat que ha capitalitzat el desenvolupament de la indústria agroalimentària a Espanya.

També la màxima responsable del servei d'EFEAgro, Susana Cuevas, ha posat en valor la importància del sector agroalimentari català i la feina dels seus professionals, que "han estat pioners a sortir als mercats exteriors" i en la producció d'articles de qualitat.

Ha ressaltat també el paper de la seva gastronomia, "de la que són ambaixadors a tot el món", amb exponents en el camp de la cuina com els germans Roca, Ferran Adrià o Carme Ruscalleda.

"L'objectiu d'EFEAgro ha estat sempre informar de manera veraç i objectiva sobre la realitat agroalimentària i 25 anys després ja som part d'aquest sector", ha afirmat.

De la seva banda, el president de la Fundació Damm, Ramón Agenjo, ha recordat que la seva empresa és "cent per cent agrícola" i ha mostrat la seva satisfacció per acollir en les seves històriques instal·lacions de Barcelona un acte vinculat al sector com és el 25è aniversari d'EFEAgro.

Aquesta agència compta amb una redacció central a Madrid i amb el suport de les oficines de l'agència de notícies Efe a tot el món.

Gràcies a aquesta infraestructura física i tecnològica, EFEAgro transmet diàriament als seus abonats una mitjana de 150 notícies de temes relacionats amb l'economia agrària, l'ecologia i el medi ambient, els mercats majoristes, la distribució, la legislació o els sectors agropecuaris i pesquers, entre d'altres.

L'acte, al qual han assistit representants d'empreses i institucions com el grup vitivinícola Torres o la cadena alemanya de supermercats Lidl, ha comptat amb el patrocini del grup Damm i de l'organització sense ànim de lucre Interprofessional de l'Oli d'Oliva Espanyol.

WhatsAppFacebookFacebookTwitterTwitterLinkedinLinkedinBeloudBeloudBluesky